Στις πρόσφατες εκλογές το πρώτο κόμμα συγκέντρωσε ποσοστό 18,85%, ενώ 19,03% συγκέντρωσαν τα κόμματα που έμειναν εκτός βουλής κι η αποχή καταγράφηκε στο 34,9% .
Σε ένα τέτοιο μετεκλογικό τοπίο όπου ο εκλογικός νόμος, αλλοιώνει και διαστρεβλώνει τη βούληση του ελληνικού λαού, ας επισημάνουμε ότι:
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου ψηφίσαμε για την κυβέρνηση της χώρας και όχι αν θα παραμείνουμε στο ευρώ ή όχι, ούτε αποφασίσαμε για κρίσιμα θέματα με διλημματικούς όρους.
Εάν πρόκειται για θέματα τέτοιας κρίσιμης σημασίας, μόνο ένα δημοψήφισμα θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να εκφραστούν ελεύθερα να απαντήσουν και να αποφασίσουν όλοι μαζί, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει ένα εύλογο χρονικό διάστημα συστηματικής, ανοιχτής, υπεύθυνης και δημόσιας ενημέρωσης πάνω στα φλέγοντα ερωτήματα:
Αν πούμε όχι στο μνημόνιο τι θα συμβεί στην καθημερινότητα μας; Για πόσο χρονικό διάστημα; Τι θα γίνει με τις καταθέσεις; Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια κατάσταση , με εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης;
Αν πούμε ναι στο μνημόνιο, τι θα συμβεί επίσης; Για πόσο χρόνο;
Ένα δεσμευτικό δημοψήφισμα ή δημοψηφίσματα για τα θέματα που θεωρούνται κρίσιμα από όλους τους Έλληνες πρέπει να γίνουν χωριστά από το ερώτημα του ποιος θέλουμε να κυβερνήσει. Μόνο έτσι θα καταγραφεί με καθαρό τρόπο η βούληση του ελληνικού λαού πάνω σε αυτά τα ζητήματα.
Και αυτή είναι μια από τις βασικές αρχές συμμετοχικής άμεσης δημοκρατίας του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας και των Πειρατικών Κομμάτων παγκοσμίως.
Στάθης Λειβαδίτης, υποψήφιος βουλευτής Χαλκίδας με το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
7 σχόλια
Vangelis · Πέμπτη, 10 Μαΐου, 2012 στο 11:46
Μόλις κερδίστε ένα ψήφο στις επόμενες εκλογές. Αν είχατε υποψήφιο στην περιφέρειά μου!
ΧΑΡΗΣ · Παρασκευή, 11 Μαΐου, 2012 στο 02:07
Κ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΒΑΓΓΕΛΗ????
chris · Παρασκευή, 11 Μαΐου, 2012 στο 13:02
ένα νόμισμα έχει πάντα 2 όψεις
http://www.taxalia.blogspot.com/2012/02/blog-post_6004.html
Le Ky · Παρασκευή, 11 Μαΐου, 2012 στο 16:33
@Chris: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το “όχι” έχει απαραίτητα καταστροφικές συνέπειες και γιατί το “ναι” είναι σίγουρα επαχθές.
Το νόημα της Θέσης των πειρατών είναι ακριβώς η συζήτηση πάνω σε αυτό το δίπολο που έχει περάσει (χωρίς συζήτηση) στο φαντασιακό της ελληνικής κοινωνίας. Έχουμε μάθει ότι αν πεις “όχι” είσαι είτε αντιδραστικό, είτε αναρχικό στοιχείο και αν πεις “ναι” είσαι είτε δουλικό, είτε συντηρητικό στοιχείο (με συμφέροντα).
Αν είναι δυνατόν… πως να μην μιλάς για διαίρεση της κοινωνίας μετά ή για “εμφυλιακές” προοπτικές; Η συζήτηση λείπει από την κοινωνία και προφανώς η παράδοση της συζήτησης και η προφανής απουσία θεσμικού πλαισίου συζήτησης. Και μια συζήτηση για το καλό όλων και όχι για την ανάδειξη της Μίας θέσης του Ενός χαρισματικού ρήτορα- Ηγέτη.
Αυτό προσφέρουν οι Πειρατές και πρέπει να κυκλοφορήσει στην Ελληνική δημόσια σφάιρα. Όχι για το καλό των Πειρατών αλλά για να χαράξουμε στην μνήμη μας πως ποτέ δεν μιλάγαμε μεταξύ μας και να αρχίσουμε να βλέπουμε έναν ορίζοντα στον οποίο μιλάμε και πως το να μιλάμε είναι όχι μόνο δυνατόν αλλά τρομερά απαραίτητο.
Le ky · Παρασκευή, 11 Μαΐου, 2012 στο 16:38
Share it goddamn it αυτό το Post. Για εμάς μιλάμε. Δεν υπάρχουν αφίσες και σποτς και επιτροπές συμβούλων συγκρότησης Λόγου. Μοιράστε το σε F/B, Tweeter, mail, ακόμα και στα posts των εφημεριδών.
Αυτά
🙂
Eirini · Σάββατο, 12 Μαΐου, 2012 στο 20:03
Χαίρομαι τόσο πολύ που σας ψήφισα!
CS@Unipi says hi ^^
QA · Κυριακή, 13 Μαΐου, 2012 στο 12:16
Γιατί παρά τις εξαγγελίες δεν απελευθερώθηκαν οι μεταφορές φορτηγών, ώστε να μειωθούν οι τιμές; Η μείωση των τιμών θα ευνοήσει σίγουρα τις εξαγωγές.
Θέλω να στείλω ένα ντενεκέ δικό μου λάδι σε συγγενή στο Λονδίνο. Τώρα η τιμή μεταφοράς είναι ασύμφορη.
Γιατί δεν ανοίγει το επάγγελμα των συμβολαιογράφων; Στα μικρά μέρη υπάρχει μόνο ένας. Αυτό δεν προσδίδει εξουσία, και μονοπώλιο στα κέρδη;
QA
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.