Με οργή κι αηδία πληροφορηθήκαμε ότι η κυρία Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν έδωσε στους ενόχους για ένα από τα φονικότερα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στην Ευρώπη το χαρτοφυλάκιο των μεταφορών. Τους έδωσε, άγνωστο με τι ανταλλάγματα, τη μόχλευση και τη δύναμη για να ολοκληρώσουν τη συγκάλυψη που επιδίωξαν από την πρώτη κιόλας στιγμή. Η κυβέρνηση που σκότωσε πενήντα εφτά (57) συνανθρώπους μας στα Τέμπη κι αντιμετώπισε το ζήτημα με απίστευτο κυνισμό δεν έχει κάνει ως τώρα τίποτα απολύτως για να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Αντίθετα, και στις εναέριες και θαλάσσιες μεταφορές βλέπουμε την ασφάλεια των επιβατών να υποβαθμίζεται από τη Νέα Δημοκρατία του 41%. Η ΥΠΑ είναι υπό κατάρρευση. Στην ακτοπλοΐα, επιστρέφουμε ολοταχώς στην εποχή του Ισίδωρου Μαυριδόγλου και των Τυπάλδων. Τι εμπιστοσύνη καλούμαστε, ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι πολίτες, να δείξουμε στην κυρία Βόζεμπεργκ, στον κύριο Τζιτζικώστα και στην κυβέρνηση που εκπροσωπούν; 

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας προειδοποιεί ότι οι επιλογές της κυρίας Φον ντερ Λάιεν είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για την ασφάλεια των μεταφορών σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οφείλουμε δε να θυμίσουμε ότι η κυρία Φον ντερ Λάιεν είναι η τέλεια ενσάρκωση της Δεξιάς, η καλύτερη απόδειξη της κρισιμότητας των ευρωεκλογών και της επικινδυνότητας του να πείθεται κανείς από τους μπαμπούλες και τους ηθικούς πανικούς που διαλαλούν οι αιώνια κι απόλυτα διεφθαρμένοι συντηρητικοί.