Από την πρώτη κιόλας στιγμή, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, τιμώντας την Πειρατική Ιδεολογία, τάχθηκε υπέρ του Διεθνούς Δικαίου: καταδικάσαμε απερίφραστα την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και την απαγωγή 251 Ισραηλινών από αυτήν. Ομοίως, καταδικάσαμε τη δυσανάλογη αντίδραση του Ισραήλ, η οποία σύντομα κλιμακώθηκε σε γενοκτονία, τόσο στη Γάζα όσο και στη Δυτική Όχθη.

Ήταν από την αρχή ξεκάθαρο ότι αυτή η άνευ ορίων επιθετικότητα του Ισραήλ δεν έχει καμία σχέση με την απελευθέρωση των ομήρων, αλλά με την πολιτική επιβίωση και την παραμονή εκτός φυλακής του διεφθαρμένου ρατσιστή Νετανιάχου. Δυστυχώς, με τις πλάτες, τα όπλα και τα χρήματα της «πολιτισμένης» και «δημοκρατικής» Δύσης, και κυρίως των ΗΠΑ, της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας και του Καναδά, το διεφθαρμένο θρησκορατσιστικό καθεστώς Νετανιάχου βάζει φωτιά σ’ όλη τη Μέση Ανατολή. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η ισραηλινή επιθετικότητα, η οποία έχει ξεπεράσει κι αυτήν ακόμα του στυγνού Ρώσου δικτάτορα Πούτιν, δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε απελευθέρωση ομήρων. Όλοι ξέρουν πως, όταν έχεις κατάσταση ομηρίας, στέλνεις τους καλύτερους διαπραγματευτές σου. Δε βομβαρδίζεις με βόμβες των 2000 λιβρών ό,τι βρεις στο χάρτη.

Ομοίως, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα «αυτοάμυνας» του Ισραήλ. Αφενός γιατί όλα ξεκίνησαν με τη Νάκμπα, το βίαιο κι εγκληματικό εκτοπισμό 700.000+ Παλαιστινίων από τη γη τους, αφετέρου γιατί το πάνοπλο κι ανεξέλεγκτο Ισραήλ εδώ και χρόνια εισβάλλει σε όμορα κράτη (Λίβανος, Συρία), των οποίων εδάφη κατέχει παράνομα – σα να μην έφτανε η κλοπή γης στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη. Απορρίπτουμε ασυζητητί τους ισχυρισμούς του Ισραήλ περί «ανθρώπινων ασπίδων» και στόχευσης «αποκλειστικά» της Χεζμπολάχ και της Χαμάς. Οι εκατόμβες αμάχων, η ανείπωτη και μεθοδευμένη καταστροφή υποδομών, φυσικού περιβάλλοντος και αγροτικών εκτάσεων καταρρίπτουν και τους δυο αυτούς ισχυρισμούς κι αποδεικνύουν την εγκληματική κι ανήθικη φύση του ισραηλινού καθεστώτος.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας:

Καταδικάζει και καταγγέλλει τις έκνομες ένοπλες ενέργειες του Ισραήλ σε βάρος του Λιβάνου και της Συρίας, την άγρια, βάναυση, φασιστική, γενοκτονική κατοχή του επί της Παλαιστίνης, καθώς και τη χυδαία στάση του απέναντι στα Ηνωμένα Έθνη και το Διεθνές Δίκαιο.

Στέκεται στο πλευρό των λαών της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και της Συρίας που ζουν διαρκώς υπό την απειλή του ανεξέλεγκτου κράτους-τραμπούκου, το οποίο βομβαρδίζει αμάχους με απαγορευμένα όπλα, καθυβρίζει και συκοφαντεί τα Ηνωμένα Έθνη, περιφρονεί το Διεθνές Δίκαιο, εμπαίζει τη διεθνή κοινότητα, συκοφαντεί και στοχοποιεί κάθε επικριτική φωνή, παρεμβαίνει με δίκτυα δωροδοκιών και προπαγάνδας στα εσωτερικά άλλων κρατών, διαπράττει δολοφονίες σε όλη την υφήλιο, ξεπερνώντας κι αυτήν ακόμα την πουτινική FSB, αρνείται τον έλεγχο του πυρηνικού του οπλοστασίου και τροφοδοτεί διεφθαρμένες, αυταρχικές, αντιδημοκρατικές κυβερνήσεις με εργαλεία μαζικών παρακολουθήσεων κι εκβιασμού (Predator, Pegasus κ.α.).

Συμπαρίσταται σε κάθε ανθρωπιστή, κάθε προοδευτικό άνθρωπο που έχει στοχοποιηθεί και συκοφαντηθεί από το ισραηλινό απαρτχάιντ και τα ενεργούμενά του.

Απαιτεί την άμεση αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την επιβολή στο κράτος-τρομοκράτη κυρώσεων ανάλογων με αυτές που επέβαλε στη Ρωσία και στο θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν.

Καλεί όλα τα μέλη και φίλ@ του σε πλήρες μποϋκοτάζ όλων των ισραηλινών προϊόντων και υπηρεσιών και σε συμμετοχή σε κάθε ειρηνική κινητοποίηση υπέρ της Παλαιστίνης, υπέρ της ειρήνης και υπέρ των γειτονικών μας λαών που ζουν διαρκώς κάτω από την απειλή της αφιονισμένης πολεμικής μηχανής του Ισραήλ.