Δεν πρόλαβε να περάσει μια βδομάδα από τα πενηντάχρονα της Μεταπολίτευσης κι η ελληνική Δικαιοσύνη διάλεξε, σε μια ακόμα ντροπιαστική της στιγμή, να δείξει ότι δεν είναι απλά λίγη, αλλά επικίνδυνη για τη λαβωμένη μας Δημοκρατία. Το προκλητικό κουκούλωμα της βρωμερής υπόθεσης των υποκλοπών δείχνει ότι στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν υπάρχει κράτος δικαίου. Είμαστε σε χειρότερη κατάσταση από την Πολωνία του Μοραβιέτσκι και την Ουγγαρία του Ορμπάν, με αρνητές του δημοκρατικού πολιτεύματος να συγκαταλέγονται στα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.

Θυμίζουμε ότι χωρίς κράτος δικαίου δεν υπάρχει τίποτα: ούτε δημοκρατία, ούτε ελευθερίες, ούτε υγιής επιχειρηματικότητα, ούτε καν καλό όνομα για τη χώρα στο εξωτερικό. Οι θεσμοί είναι τα πρόσωπα που τους απαρτίζουν και τους λειτουργούν. Είναι πλέον καταφανές ότι αυτή η κυβέρνηση, με τις επιλογές της ως προς τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και ως προς τη στελέχωση των πιο νευραλγικών φορέων για την εύρυθμη λειτουργία της χώρας επιδιώκει να μη λειτουργεί σαν κυβέρνηση, αλλά σαν καθεστώς. Ολόκληρη η κυβερνώσα παράταξη είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τη χώρα.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου σε συστράτευση για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε, έστω και στοιχειωδώς, τη δημοκρατική λειτουργία του κράτους και των θεσμών, μέσω της αλλαγής διακυβέρνησης και της κάθαρσης του κρατικού μηχανισμού. Δεν υπάρχει πια χρόνος για καθυστερήσεις. Δεν υπάρχουν πια περιθώρια για εγωπάθειες. Η Πολωνία θα κάνει χρόνια να συνέλθει από το παρακράτος που έστησε το δίδυμο της συμφοράς Μοραβιέτσκι-Ντούντα. Η χώρα μας θα δυσκολευτεί ακόμα περισσότερο.