Επιλέγοντας να αποπέμψει τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη ως αποδιοπομπαίο τράγο η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να ξεπλυθεί για τις αχαρακτήριστες, αλαζονικές, αυθάδεις, αντικοινωνικές συμπεριφορές των στελεχών της και για την αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόζουν. Βέβαια, θα τον ξαναδεχτεί στην κοινοβουλευτική της ομάδα μόλις βρει ευκαιρία, όπως έκανε και σ’άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Άλλωστε, διευκολύνεται σ’αυτό γιατί δεν τον διέγραψε από μέλος. Μισή και προσχηματική διαγραφή δηλαδή.

Αν όμως πραγματικά η Νέα Δημοκρατία νοιάζεται για τον πολιτικό μας πολιτισμό, οφείλει όχι απλά να διαγράψει οριστικά τον κ. Αυγενάκη, αλλά και τουλάχιστον το μισό της στελεχιακό δυναμικό, με πρώτο τον κ. Σπυρίδωνα-Άδωνι Γεωργιάδη που, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί υποτιμά και καθυβρίζει γιατρούς και υγειονομικούς που αντιστέκονται στο καταστροφικό του «έργο», που καμάρωνε πως είναι πιο τροϊκανός από την Τρόικα, που απειλούσε την Ελένη Τουλουπάκη, που υποτιμά την ίδια τη νοημοσύνη των πολιτών.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας υπογραμμίζει ότι αυτού του είδους οι συμπεριφορές από υπουργούς, βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη είναι ανήκουστες για φυσιολογική χώρα, αλλά κοινός τόπος για τη Νέα Δημοκρατία. Η αλαζονεία του 41% ή του 28% ή του οποιουδήποτε ποσοστού, με τη δικαιολογία της «πρωτιάς» ή της πολιτικής «κυριαρχίας», οδηγεί την χώρα σε τέλμα, κοινωνικό, ηθικό, οικονομικό, πολιτικό και πολιτισμικό και δηλητηριάζει το πολιτικό τοπίο της χώρας για τα επόμενα πολλά χρόνια.